Vergoedingen

Fysiotherapie in de basisverzekering

De basisverzekering is een verplichte zorgverzekering voor iedere Nederlander. De inhoud van dit pakket is wettelijk vastgelegd. Fysiotherapie wordt soms vergoed vanuit de basisverzekering, meestal echter niet. Belangrijk is dus om voor een aanvullende verzekering te zorgen.

 

Fysiotherapie in de aanvullende verzekering

Het is mogelijk dat u fysiotherapie nodig heeft voor een aandoening die helemaal niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Voor alle overige fysiotherapie behandelingen én de eerste 20 fysiotherapiebehandelingen bij nieuwe chronische aandoeningen kunt u als volwassene een aanvullende verzekering afsluiten. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, een maximumbedrag of zijn er andere beperkingen. Bekijk hoe de vergoeding van fysiotherapie in uw polissen is opgenomen of informeer bij uw zorgverzekeraar hoe fysiotherapie wordt vergoed. Slechts een aantal zorgverzekeraars vergoedt fysiotherapie 100%.

 

Chronische aandoening

Behandelingen fysiotherapie worden hoofdzakelijk via een aanvullende verzekering vergoed.
Alleen in die gevallen wanneer u een chronische aandoening heeft, vergoedt uw basisverzekering de fysiotherapie vanaf de 21e behandeling. Deze chronische aandoening moet dan echter óók op een lijst staan die door de overheid is opgesteld, de zogenaamde "Landelijke lijst chronische aandoeningen".  

Het is dus niet zo dat wanneer u een langdurige klacht heeft, fysiotherapie behandelingen hiervoor automatisch vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering vergoed worden.

 

Kinderen tot 18 jaar
De eerste 9 behandelingen fysiotherapie (per jaar) worden voor kinderen tot 18 jaar vanuit uw basisverzekering vergoed. Zijn er nog meer behandelingen nodig, dan vergoed de zorgverzekeraar er eventueel nogmaals (maximaal) 9. De behandelingen voor chronische aandoeningen bij kinderen tot 18 jaar (voorkomend op de "Landelijke lijst chronische aandoeningen") hebben een volledige dekking vanuit de basisverzekering.

 

Bekijk zelf heel goed hoe u verzekerd bent, en waar u recht op heeft. Meestal wordt vergoeding PER JAAR gegeven en niet per ZIEKTEGEVAL, maar ook dit kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden.

 

Voor meer info over uw zorgverzekering en vergoedingen kijk op:

http://www.geld.nl/zorgverzekering/vergoeding/fysiotherapie-vanaf-18-jaar 

http://www.geld.nl/zorgverzekering/vergoeding/manuele-therapie-vanaf-18-jaar 

 

 

 

Bezoekadres

Charles Roelslaan 1

5644 HX Eindhoven

Tel: 040-2113762

info@fysiotherapiehagenaars.nl 

 

 


Correspondentieadres

Charles Roelslaan 1
5644 HX Eindhoven

info@fysiotherapiehagenaars.nl