Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut is betrokken bij alle sporters met sportgerelateerde gezondheidsvragen die een specialistisch sportfysiotherapeutisch antwoord behoeven.

 

De sportfysiotherapeut kan naast het onderzoeken en behandelen van de geblesseerde sporter, ook andere rollen rondom de sporter en het sportteam/sportclub vervullen:

- Preventie gericht op gezondheidsbevorderend gedrag in het domein van het bewegend functioneren in relatie tot ADL en sportactiviteiten. 

- Begeleiding van betrokkenen van de geblesseerde sporter, zodat de betrokkenen bewust zijn van de gevolgen van de sportgerelateerde aandoening en weten hoe ze de sporter tijdens het sportrevalidatietraject moeten ondersteunen en adviseren.

- Samenwerking met de andere beroepsbeoefenaars rondom de zorgverlening van de sporter en het sportteam.

- Eerste hulp bij Sportongevallen

 

De sportfysiotherapeuten bij Fysiotherapie Hagenaars hebben zelf uitgebreide ervaring in de topsport. 

Niet slechts blessurebehandeling behoort tot ons werk, maar bijvoorbeeld ook het voorkomen van blessures, het opstellen van juiste trainingsschema's, loopscholing bij junioren en het organiseren van krachttraining is hier een wezenlijk onderdeel van. Bij deze begeleiding wordt gebruik gemaakt van protocollen en ervaring welke zijn opgedaan tijdens de revalidatie van diverse top- en breedtesporters.

 

Hoe gaat het in z'n werk:

De sporter maakt een afspraak met de praktijk, al dan niet tijdens een sportspeficiek inloopspreekuur.

Het vervolg komt overeen met het behandelverloop van orthopedische patienten. De accenten worden natuurlijk gelegd op het sportspecifieke gedeelte.

 

Sportspecifiek revalideren.

Bij (veld)sporters is het van belang dat na de fysiotherapeutische revalidatie in de praktijk, een sporter sportspecifiek revalideert en wordt belast. Bij een sportblessure kunnen veldsporters bij Fysiotherapie Hagenaars & Partners nog specifieker revalideren. Fysiotherapie Hagenaars & Partners biedt de mogelijkheid om middels sportspecifieke veldrevalidatie de transfer naar sporthervatting zo soepel mogelijk te laten verlopen. Deze veldrevalidatie vindt plaats op de voetbal- hockey of tennisvelden op Genneper Parken, waar onze praktijk zich bevindt.

 

 

 

 

 

Bezoekadres

Charles Roelslaan 1

5644 HX Eindhoven

Tel: 040-2113762

info@fysiotherapiehagenaars.nl 

 

 


Correspondentieadres

Charles Roelslaan 1
5644 HX Eindhoven

info@fysiotherapiehagenaars.nl